woensdag 29 juli 2015

Caldo Verde soep met palmkool



Cardo Verde soep met palmkool

Caldo Verde soep met palmkool


INGREDIENTEN
4 personen
• 1 grote ui, fijngesnipperd
• 2 tenen knoflook, gehakt
• 500 g aardappels, in blokjes
• 200 g boeren- of palmkool (cavolo nero), in dunne reepjes
• 150 g chorizo, in plakjes
• paprikapoeder
• bouillon blok


BEREIDEN
Verwijder de nerf van de palmkool bladeren
Rol de bladeren stok op en snij dan dunne repen ervan.

Verhit de olie in een steelpan met dikke bodem op middelhoog vuur en fruit de ui de knoflook de in plakken gesneden chorizo en wat paprikapoeder 5 minuten. Roer de blokjes aardappel erdoor.
Bak het nog 5 minuten.
Voeg dan 1,25 liter water en het bouillonblokje toe en laat 20 minuten koken tot de aardappels zacht zijn.

Pureer de aardappels met een stamper in het kooknat.
Laat nog wat stukken aardappel heel.
Voeg de reepjes palmkool toe en laat 5 minuten zacht koken.


Serveer er geroosterd brood bij.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef hier je opmerking